Amal Aden


Modig, engasjert og prisbelønnet samfunnsdebattant

Foredrag


Likestilling

Homofile

Minoriteter

Om Amal


Amal Aden er en anerkjent foredragsholder, forfatter og samfunnsdebattant.          I 2013 fikk hun Amnesty-prisen for sitt uredde engasjement for å fremme rettighetene til utsatte grupper, og spesielt for sin synliggjøring av homofile.

Jacayl er kjærlighet på somali

I gata der Sarah bor i Burco i Nord-Somalia, mener folk flest at ære og plikt er viktigere enn kjærligheten. Noen hevder til og med at kjærlighet ikke finnes. Det stemmer selvsagt ikke. Den finnes, men kjærlighet er for mennesker uten ære, for mennesker som ikke eier skam.

Sarah er ung og forelsket. Det eneste hun ønsker, er å gifte seg med Mustafa. Da han ber om hennes hånd, blir han brutalt avvist av familien hennes. Han er fattig og fra feil klan. Selv om Sarah blir hardt straffet for å ha oppmuntret ham, er ikke de to unge villige til å gi opp kjærligheten. Men forsøket på å frigjøre seg fra plikt og konvensjoner går ikke slik de håper og drømmer om.

Kjærlighetens vilkår er aldri hardere enn når man blir straffet for å elske.

Amal Aden har gitt ut seks dokumentarbøker som har fått mye oppmerksomhet og ført til debatt. Dette er hennes første roman. Den er skrevet i samarbeid med forfatteren Håvard Syvertsen og er basert på en sann historie.

Referanser


"Amal Aden svarte absolutt til forventningene. Det har vært svært gode tilbakemeldinger etter hennes foredrag. Hun var god på formidling samtidig som hun hadde et tankevekkende og interessant innhold. Kunnskapsrik dame med meningers mot!"

Rødberg bibliotekets venner

"Det var direkte, åpent, ærlig, tankevekkende, utfordrende. Kort sagt: Foredraget ble svært godt mottatt, både i form og innhold."

Stiklestad Nasjonale Kultursenter

Flott foredragsholder som klarte å engasjere en stor tverrfaglig gruppe med høy kompetanse. Hun fremstår som troverdig, kunnskapsrik og reflektert. Vi gir henne de beste anbefalinger.

Ullensaker kommune

Kontakt & booking

Her kan du raskt og enkelt sende en forespørsel på et foredrag med Amal Aden - selvfølgelig helt uten forpliktelser. Du får lynrask tilbakemelding om pris, dato og annet.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.