Hjem Forfatter Bøker
Bøker
Om håpet glipper er alt tapt. Homofile flyktninger. PDF Skriv ut E-post

Om håpet glipper er alt tapt.En situasjonsrapport om hvordan det er å være homofil med minoritetsbakgrunn i Norge i dag.

Homofil og minoritet. En kombinasjon som sprenger grenser og utfordrer. Denne boken viser at kampen for seksuell frihet og likestilling ikke er over i Norge anno 2012

 
Det skal merkes at de gråter - om likestilling blant somaliere i Norge PDF Skriv ut E-post
Det skal merkes at de gråterI denne boken intervjuer jeg kvinner og noen menn i det somaliske miljøet og forteller deres historier. Samtidig stiller jeg spørsmål til utvalgte samfunnsaktører om hva vi kan gjøre for at gutter og jenter i minoritetsmiljøer skal få like muligheter.
 
Min drøm om frihet PDF Skriv ut E-post
Min drøm om frihetI denne selvbiografiske fortellingen møter vi en afrikansk jente som lever under umenneskelige kår i et borgerkrigsherjet Somalia. Ensom, sulten og skremt søker hun og andre foreldreløse barn trygghet i forlatte hus og blant soldater. Død og elendighet truer fra alle kanter.
Etter sju år som gatebarn havner hun i et rikt, men for henne uforståelig land - Norge. I Oslo tårner nye problemer seg opp, men en ukuelig livsvilje hjelper henne etter hvert fram til et selvstendig og meningsfylt liv.
Les mer …
 
ABC integrering PDF Skriv ut E-post
9788203291913_AdenDet finnes mange flotte innvandrere i Norge som er godt integrert og som hver dag bidrar til noe positivt for andre, men altfor mange står utenfor samfunnet. Målsettingen må være at alle nyankomne raskt skal finne seg til rette i landet og være til glede for seg selv, familien sin og samfunnet ellers.
Les mer …
 
Se oss PDF Skriv ut E-post

se_ossBoken er gitt ut ved Aschehoug forlag , som skriver følgende om boken:

"I denne tankevekkende boken blir forholdene i det norsk-somaliske miljøet i Norge skildret fra innsiden. Amal Adens sterke debutbok rommer medfølelse, oppgitthet, sinne og trassig håp.

Les mer …