Foredrag


Skreddersydde foredrag

Amal Aden skreddersyr foredrag med fokus på de emnene hun er lidenskapelig opptatt av:

  • Likestilling
  • Homofile
  • Minoriteter
  • Integrering
  • Mestring
  • Det flerkulturelle Norge

Ta kontakt via skjemaet under for å få akkurat det foredraget du er ute etter.

Nøkkelen til et suksessfullt flerkulturelt samfunn

Amal Aden har engasjert seg som foredragsholder i en årrekke. Formålet med foredragene hennes har vært å hjelpe Nordmenn til å bedre forstå hvordan mange innvandrere og minoritetsgrupper lever og tenker. Problemstillingene, verdikonfliktene og utfordringene de opplever fra sitt første møte med det norske samfunnet. For å sikre god integrering og Norges suksess som et flerkulturelt land, er det essensielt at vi erkjenner og ser de utfordringene disse gruppene står overfor. Det er tross alt først da vi kan forsøke å forstå, og ikke minst - ta tak i dem.

Amal står uredd frem når hun belyser konfliktene som oppstår i møtet mellom minoritetsgrupper og vestlig kultur og verdier, men hun tilbyr også et spesielt unikt innblikk når hun forteller om konfliktene som finner sted innad i de norske innvandrermiljøene. Kulturelle verdier som ikke går overens med våre egne, og hvordan disse kan være med på å skade og forebygge god integrering. Problemer det er vanskelig å belyse uten å vekke store reaksjoner. Amal har selv opplevd hvordan ytringsfriheten ikke kommer uten konsekvenser, og er gjentatte ganger blitt utsatt for både trakassering og trusler. 

Portrett av Amal Aden i stue

Selv om mange innvandrere i Norge er blitt godt integrert, er det fortsatt mange som står utenfor. Amal setter fokus på hvordan vi kan ta best vare på nyankomne, for å sikre at de finner seg til rette og raskere blir en del av det norske samfunnet. 

For sin konstruktive kritikk og arbeid med disse temaene har Amal blitt tildelt Zola-prisen 2010 og Buskerud fylkeskommunes likestillingspris samme år. Hun fikk også Erik Byes minnepris 2014 av Protestfestivalen for sitt sterke engasjement for integrering og svakstilte grupper i samfunnet.

Foredragene hennes er både rettet mot publikum av en etnisk norsk og ikke-etnisk norsk bakgrunn, og kan tilpasses ungdom eller voksne etter ønske. Det legges opp til dialog og spørsmål fra publikum.

Kontakt & booking

Her kan du raskt og enkelt sende en forespørsel på et foredrag med Amal Aden - selvfølgelig helt uten forpliktelser. Du får lynrask tilbakemelding om pris, dato og annet.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.